İsterseniz hemen tarife geçelim :)
Malzemeler :
- 4 adet tavuk göğüsü1 şişe maden suyu ( sade maden suyu olacak amanın dikkat :) )
- 2 adet yumurta ( gezen tavuk yumurtası olabilir )
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 2 diş sarımsak ( rendelenmiş olacak )
- 1 çorba kaşıgı susam
- 1 kaşık karbonat ( çay kaşıgı )
- 1 tatlı kaşıgı tuz
- Kızartması için yağ :)
Bir kaseye yumurtaları , mısır nişastasını susamı karbonatı maden suyunu ,unu koyup iyice karıştırınız katı bir durum olmayacak.
Tavukları büyük küpler halinde eşit büyüklükte doğrayınız ve hazırladıgımız sıvının içine batıralım tavuklarımızı.
Daha sonra sıvı ve katı halli harcımıza buladığımız tavukları ağzı iyice kapalı olan bir kabımıza koyup 1,5 saat buzdolabımızda dinlendirelim.
Afiyet Olsun :)
Şefin Yemeği
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder