Karnıyarık Tarifi
Merhaba sevgili sefinyemeği
okurları J sizlere bugün çok güzel bir yemek anlatacağım.Bu yemeği
küçükken annem yaptığı zaman yediğimde anne kimin karnını yarmışlar gibi komik
sorularla annemi güldürmüştüm J tabiî
ki annemde öğrendiğim yemeği sizlerle paylaşmadan olmaz.Malum kurban
bayramından kısa süre geçti tabiî ki kıymalar çekildi o kıymaları nerde
kullanacağım derdi yok J sizlere güzel bir
tarifi vereyim fazla uzatmadan J
Karnıyarık İçin Gerekli Malzemeler
·
6 adet orta boy patlıcan ( evdeki kişi sayısı kadar yapmanız önemle
rica olunur israf olmasın )
·
Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ( komili sıvı yağ hafif
tavsiye ederim )
İçi İçin ;
·
300 gr kıyma
·
4 adet domates
·
2 adet küçük boy soğan
·
Yarım demet maydanoz
·
4 adet sivri biber
·
Karabiber
·
Tuz
Sosu İçin;
·
2 su bardağı Su
·
2 yemek kaşığı domates salçası
·
1 çay kaşığı tuz
·
Üzeri için domates ve biber
Malzemelerimizi temin ettikten sonra sıra geldi yapımına ;
Patlıcanları güzel bir yıkadıktan sonra soyalım.
Patlıcanları ortadan çok derin olmayacak şekilde keselim.
Kesilen patlıcanları tuzlu suda bekletelim ve kurulayalım.
nasıl görünyor :) |
Kurulanan patlıcanları sıvı yağ ile yağlayalım ve 200
derecelik fırında patlıcanlar yumuşayana kadar pişirilsin.( İllaki
fırınlamamıza gerek yok kızartılmasıda gayet güzel oluyo J bana uyun demiyorum kızartmasıda yapılabilir yani )
İçinin yapımında ise soğanları ve biberleri çok küçük olacak
şekilde doğrayalım,
Bir tavaya sıvı yağla birlikte soğan,biber ve kıymaları
kavuralım.İç harcımız pişince üstüne küp şeklinde doğranan domateslerimizi,kıyılmış
maydonozları ilave edip karıştıralım 2-3 dakika sonra tuz,karabiberimizi ilave
edelim ( burada göz kararı atınızı baharatları ) daha sonra suyunu içine çekene
kadar pişirelim.
Pişirilen iç harcı patlıcanların kesilen yerlerinden açarak
yerleştirelim ve patlıcanları dolduralım.
Patlıcanları üzerine biber ve domates ile güzelleştirelim mi J
Sosunu bir kabın içinde hazırlayıp Pıhtı şeklinde kalmamasına
özen gösterelim daha sonra patlıcanların üzerine dökelim ( haş diye dökmeyin J gezdirerek dökünüz )
Fırında pişirip servis ediniz.
Sefinyemeği ekibi afiyetle sunar .
Yorumlarınızı bekliyoruz J
Sefinyemegi.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder