Osmanlı Şerbeti Tarifi

Osmanlı Şerbeti Tarifi
Merhaba sevgili sefinyemegi okurları sizlere atalarımızın yemeklerinin yanında ve özellikle ramazan ayında bolca tüketilen Osmanlı şerbetleri hakkında bilgilendirmek ve bu güzel tariften sizlerinde yararlanmasını canı gönülden istiyorum.Osmanlı şerbetleri tarihde önemli bir yere sahip olduğunu unutmamak gerek.Günümüzde şerbet geleneği olarak bazı yörelerimizde çiftlerin söz kesiminde şerbet dağıtımı yapılmakta ve atalarımızın çocuk doğumlarında ve doğduktan sonra çocuk görmeye gelen ziyaretçilerimize Osmanlı şerbetimizden ikram etmek hem bir geleneğimizi sürdürmek hemde misafirlerimize hoş bir ikram bulunarak onlarında ağızlarını tatlandırabilirsiniz.
Peki Osmanlı şerbeti tarifi bir tanemi hayır pek çok çeşidi olmakla birlikte sizlerde bu şerbetleri çeşitlendirebilirsiniz.Mevlid şerbeti ,düğün ve loğusa şerbeti,Antep fıstığı şerbeti gibi pek çok şerbet çeşidi bulunmaktadır.
Bizim vereceğimiz Osmanlı şerbet tarifi ise şu şekilde :
·        2 adet limon suyu
·        1 kilogram şeker( toz )
·        2 litre su
·        100 gr bal
·        4  adet karanfil
Gelelim yapımına J
·        İçi geniş bir tencereye limon suyu,toz şeker ,bal ve karanfili koyup bekletelim yaklaşık 5-6 saat bekleyecek bu şekilde tatlar birbirine gececek.
·        Üzerine suyu koyup 45 dakika kadar kaynatınız.Süzüp bir kaba koyup buzdolabınızda bekletin ve soğuk olarak servis ediniz.Afiyet Olsun J
Bu güzel Osmanlı Şerbetimizi yapın,yaptırın ve için,içiriniz J
AFİYET OLSUN.
SEFİNYEMEGİ EKİBİ


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Şefin Yemeği
Tema Yapımcısı