Yeni Tarifler

Osmanlı Şerbeti Tarifi

Osmanlı Şerbeti Tarifi
Merhaba sevgili sefinyemegi okurları sizlere atalarımızın yemeklerinin yanında ve özellikle ramazan ayında bolca tüketilen Osmanlı şerbetleri hakkında bilgilendirmek ve bu güzel tariften sizlerinde yararlanmasını canı gönülden istiyorum.Osmanlı şerbetleri tarihde önemli bir yere sahip olduğunu unutmamak gerek.Günümüzde şerbet geleneği olarak bazı yörelerimizde çiftlerin söz kesiminde şerbet dağıtımı yapılmakta ve atalarımızın çocuk doğumlarında ve doğduktan sonra çocuk görmeye gelen ziyaretçilerimize Osmanlı şerbetimizden ikram etmek hem bir geleneğimizi sürdürmek hemde misafirlerimize hoş bir ikram bulunarak onlarında ağızlarını tatlandırabilirsiniz.
Peki Osmanlı şerbeti tarifi bir tanemi hayır pek çok çeşidi olmakla birlikte sizlerde bu şerbetleri çeşitlendirebilirsiniz.Mevlid şerbeti ,düğün ve loğusa şerbeti,Antep fıstığı şerbeti gibi pek çok şerbet çeşidi bulunmaktadır.
Bizim vereceğimiz Osmanlı şerbet tarifi ise şu şekilde :
·        2 adet limon suyu
·        1 kilogram şeker( toz )
·        2 litre su
·        100 gr bal
·        4  adet karanfil
Gelelim yapımına J
·        İçi geniş bir tencereye limon suyu,toz şeker ,bal ve karanfili koyup bekletelim yaklaşık 5-6 saat bekleyecek bu şekilde tatlar birbirine gececek.
·        Üzerine suyu koyup 45 dakika kadar kaynatınız.Süzüp bir kaba koyup buzdolabınızda bekletin ve soğuk olarak servis ediniz.Afiyet Olsun J
Bu güzel Osmanlı Şerbetimizi yapın,yaptırın ve için,içiriniz J
AFİYET OLSUN.
SEFİNYEMEGİ EKİBİ


Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık Tarifi
Merhaba sevgili sefinyemeği okurları J sizlere bugün çok güzel bir yemek anlatacağım.Bu yemeği küçükken annem yaptığı zaman yediğimde anne kimin karnını yarmışlar gibi komik sorularla annemi güldürmüştüm J tabiî ki annemde öğrendiğim yemeği sizlerle paylaşmadan olmaz.Malum kurban bayramından kısa süre geçti tabiî ki kıymalar çekildi o kıymaları nerde kullanacağım derdi yok J sizlere güzel bir tarifi vereyim fazla uzatmadan J
Karnıyarık İçin Gerekli Malzemeler
·        6 adet orta boy patlıcan  ( evdeki kişi sayısı kadar yapmanız önemle rica olunur israf olmasın )
·        Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ( komili sıvı yağ hafif tavsiye ederim )
İçi İçin ;
·        300 gr kıyma
·        4 adet domates
·        2 adet küçük boy soğan
·        Yarım demet maydanoz
·        4 adet sivri biber
·        Karabiber
·        Tuz
Sosu İçin;
·        2 su bardağı Su
·        2 yemek kaşığı domates salçası
·        1  çay kaşığı tuz
·        Üzeri için domates ve biber
Malzemelerimizi temin ettikten sonra sıra geldi yapımına ;
Patlıcanları güzel bir yıkadıktan sonra soyalım.
Patlıcanları ortadan çok derin olmayacak şekilde keselim.
Kesilen patlıcanları tuzlu suda bekletelim ve kurulayalım.

nasıl görünyor :)
Kurulanan patlıcanları sıvı yağ ile yağlayalım ve 200 derecelik fırında patlıcanlar yumuşayana kadar pişirilsin.( İllaki fırınlamamıza gerek yok kızartılmasıda gayet güzel oluyo J bana uyun demiyorum kızartmasıda yapılabilir yani )
İçinin yapımında ise soğanları ve biberleri çok küçük olacak şekilde doğrayalım,
Bir tavaya sıvı yağla birlikte soğan,biber ve kıymaları kavuralım.İç harcımız pişince üstüne küp şeklinde doğranan domateslerimizi,kıyılmış maydonozları ilave edip karıştıralım 2-3 dakika sonra tuz,karabiberimizi ilave edelim ( burada göz kararı atınızı baharatları ) daha sonra suyunu içine çekene kadar pişirelim.
Pişirilen iç harcı patlıcanların kesilen yerlerinden açarak yerleştirelim ve patlıcanları dolduralım.
Patlıcanları üzerine biber ve domates ile güzelleştirelim mi J
Sosunu bir kabın içinde hazırlayıp Pıhtı şeklinde kalmamasına özen gösterelim daha sonra patlıcanların üzerine dökelim ( haş diye dökmeyin J gezdirerek dökünüz )
Fırında pişirip servis ediniz.
Sefinyemeği ekibi afiyetle sunar .
Yorumlarınızı bekliyoruz J
Sefinyemegi.blogspot.com







Çıtır Tavuk

Merhaba sevgili şefin yemegi okurları sizlere bugün fast food zincirlerindeki gibi bir tavuk yemeği nasıl yapılır onu anlatacağım.Hem evde yaparak çocuklarınıza sağlıklı bir yemek olarak verebilir hemde yüksek maliyetten kaçarak tatlı mı tatlı yemekleri ailenizle çocuklarınızla paylaşabilirsiniz.
İsterseniz hemen tarife geçelim :) 

Malzemeler :
  • 4 adet tavuk göğüsü1 şişe maden suyu ( sade maden suyu olacak amanın dikkat :) )
  • 2 adet yumurta ( gezen tavuk yumurtası olabilir )
  •  1 çay bardağı un 
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 2 diş sarımsak ( rendelenmiş olacak )
  • 1 çorba kaşıgı susam 
  • 1 kaşık karbonat ( çay kaşıgı )
  • 1 tatlı kaşıgı tuz
  • Kızartması için yağ :) 
YAPILIŞI :
Bir kaseye  yumurtaları , mısır nişastasını susamı karbonatı maden suyunu ,unu koyup iyice karıştırınız katı bir durum olmayacak.
Tavukları büyük küpler halinde eşit büyüklükte doğrayınız ve hazırladıgımız sıvının içine batıralım tavuklarımızı.
Daha sonra sıvı ve katı halli harcımıza buladığımız tavukları ağzı iyice kapalı olan bir kabımıza koyup 1,5 saat buzdolabımızda dinlendirelim.

Daha sonra dolaptan çıkarıp ince şişlere takıp kızgın yağda kızartalım.


Afiyet Olsun :) 
Şefin Yemeği 



Sefin Yemeği Twitterda

Merhaba sevgili okurlarım .Sefin yemeği olarak sosyal medyayada girmiş bulunmaktayız.Öncelikle adresimizi hemen verelim :) 

Kuzu Güveç Tarifi

Kuzu Güveç Tarifi
Merhaba sevgili Sefin Yemegi okurları.Herkezin bildiği üzere kurban bayramı geldi ve geçiyor.Etlerle yapılan yemeklerin kokusunu buradan bende alıyorum.Bugün sizlere güzel bir kuzu güveç tarifi vereceğim kısa zamanda uygulayıp olumlu olumsuz dönüşlerinizi bekliyorum J
Öncelikle malzemelerimize bir göz atalım :
500 gr kuşbaşı kuzu eti ( eşit büyüklükte doğranmalı )
1 adet soğan (orta boy )
3 domates
2 sivri biber
3 diş sarımsak ( sarımsak sevdiğim için ben 5 diş atıyorum )
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
Yağ için Kuyruk yağı tavsiye ediyorum ben 150 gr kadar

Kuzu güveç hazırlanışı :
Sefin yemeği olarak öncelikle soğanı küçük küçük küpler halinde doğrayınız.Domatesleri küp şeklinde küçük olmak kaydı ile doğrayınız.Sarımsakları soyunuz.Bu arada eti bir kabın içinde yıkayıp beklentiniz üzerine kekik atınız ete güzel bir lezzet katacak emin olun J Güvecin altını yakıp biraz bekletiniz bu arada kuyruk yağını küçük küpler halinde ince ince doğrayınız.Güvecin tabanına 3 yemek kaşıgı zeytin yağı döküp heryerine yağı ulaştırın ardından etleri güvece yerleştiriniz.Etin üzerine soğan,sarımsakları yerleştiriniz.En üste domatesler ve biberi onun üstünede kuyruk yağını koyunuz üstüne tuz,biber ve kekik ekleyip güvecin ağzını hava almayacak şekilde kapatınız.Yaklaşık 50 dakika sonra ateşten kuzu güvecimizi alıp servis ediniz.
Afiyet olsun

Sefin Yemegi Ekibi 

Kavurma Yapımı ?

Yeni yayın hayatımıza bu kutlu günde girdiğimiz için çok sevincliyiz.Sevigili okurlarımız Mübarek kurban bayramımızı en içten kalbi duygularımla kutlarım. Kurban bayramı geldi kurbanlıklar kesildi ve en güzel kavurmalar için ocaklar yakıldı.Peki güzel bir kavurma nasıl yapılır isterseniz şimdi onun tarifini verelim.

     En güzel kavurma nasıl yapılır? Etin hangi kısmından kavurma yaparsak daha lezzetli olur ? Öncelikle kesilen kurban etini dinlendirmeli sulu şekilde hemen kavurma yapılmamalıdır.Bir diğer yanlış ise önce haşlayıp sonra pişirmek yine etin tatını bozmaktadır.Bu yöntem yumuşasın diye yapılmakta lakin en büyük yanlışlardan biridir bu.Kavurma için nasıl bir tava kullanılmalı; kavurma için bizim ideal tavamız çelik bir tava olmasıdır.Teflon tavayı hiçbir zaman kavurma yapımında kullanmayınız çünkü teflon tava etin mühürlenmesi için gerekli ısıyı sağlayamamakta ve etin su kısmı tavada kalacaktır bütün lezzeti yok olacaktır. Peki şef nasıl kavurma yapalım dediğinizi duyar gibiyim :) hemen konuya gireyim o zaman .

   Tencereyi iyice ısıttıktan sonra önce tavaya iç yağımızı ince ince dograyıp içine koyalım,kuyruk yağları sarımtırak bir hal alıp sıvısı çıkana dek bu şekilde hafiften karıştırmalıyız ve bu sarımtırak hal aldıgı vakit etlerimizi tavamıza koyalım.Tava önce ısıtmamızın sebebi ise etin mühürlenmesi için gerekli ısıyı tavada oluşturmak etin suyunu içinee hapsederek etin daha yumuşak ve lezzetli olması sağlanır.İçine koydugumuz etler eşit büyüklükte olmasına özen gösterilmeli peki şef  tuzu ne zaman eklemeli ? Tuz kavurmalar suyunu içine çektikten sonra en son olarak atılmalıdır.En son olarak et istedigimiz yumuşaklıgı yakalayınca tuzu atılmalı yanında kekik ve pul biber atarak etimize ayrı bir tat katabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun .
Sefin Yemeği Ekibi
İyi bayramlar



 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Şefin Yemeği
Tema Yapımcısı